Major László Sándor 30 416-37-02  majorlaci64@gmail.com
Önéletrajz:

1964-ben születtem Budapesten. Életem egy részét ott is töltöttem, vagy a közelében. Jelenleg Kistarcsán lakunk feleségemmel. Két gyermekünk született 1990-ben Anita Pálma és 1993-ban Szabolcs Ádám. Pályámat villanyszerelőként kezdtem, majd több szakmát is szereztem. Legmagasabb végzettségem: mérlegképes könyvelő. Egy korábbi betegség miatt rokkant állományban vagyok. Művészeti ismereteimet autodidakta módon szereztem és bővítem. Jelenleg dr. Kesztyűs Ferenc képzőművész úr tanítványa vagyok.

Szakmai önéletrajz:

Egész életemben szerettem barkácsolni, létrehozni valamit. Különösebb cél nélkül csupán az építés öröméért. 2003-ben az Örs Vezér téren megnyíló Árkád Üzletközpont karácsonyi vásárában egy külföldi művész kinetikus szobrait láthattuk. Ekkor született meg a cél.

Kinetikus alkotásokat szeretnék készíteni.

Kezdetben a játékos szerkezetimet inkább csak magamnak építettem, és nem is törekedtem a tetszetős kivitelre. Feleségem ellenezte, hogy az össze-vissza tekeredett oxidált szerkezeteket bevigyem a lakásba így elkezdtem odafigyelni a kinézetre. Eldolgoztam a forrasztásokat, felpolíroztam a réz felületeket. Folyamatosan tanultam, javítgattam a technikát, fejlesztettem, fejlődtem.

 

Szinte mindent nyersanyagból készítek. Kinetikus munkáim, és a Fénylő képek folyamatosan (napi 24 órában) hangtalanul, minimális áramfelhasználással működnek. Anyagok: sárgaréz, vörösréz, fa, vászon, papír, plexi, akrilfesték és minden ami szükséges.

 

Szakmai eredmények, kiállítások:

2005 Kistarcsai Napok önálló kiállítás kinetikus szobrokból.

2005 Felvételt nyertem a Magyar Szobrásztársaságba.

2009 Vajdahunyad Vár kiállítás, Magyar Kézműves Alapítvány meghívásával.

2010 Vajdahunyad Vár kiállítás, Magyar Kézműves Alapítvány meghívásával.

2013 Kiskun Múzeum kiállítás, Magyar Szobrásztársaság meghívásával.

2019 Kistarcsai Napok önálló kiállítás, kinetikus szobrok, fénylő képek, festmények.

 

Mottó:
A forgás, civilizációnk egyik fő alapköve, hasonlóan a tűzhöz. Míg a tűz folyamatosan veszít jelentőségéből, mind jobban kimarad életünkből, addig a forgás egyre nagyobb teret hódít. Jelen technikánk túlnyomó részéből nélkülözhetetlen. Ha valami okból a forgást nem használhatnánk, akkor civilizációnk összeomlana. A forgás ezer arcából szeretnék néhányat bemutatni, ahogyan Én látom.

Itt írhatsz nekem.

2 + 8 =