Cím:               SZÉLMALOM

Készült:               2019

Mérete:               30 cm x 40 cm (+ keret)

Alkotó:                Major László Sándor

Elérhetőség:       telefon: 30 416-37-02 e-mail: majorlaci64@gmail.com

Anyaga:               fa, akril, réz, elektronika

Technika:            vegyes

Besorolás:           kinetikus kép

Üzembe helyezés: A mobiltelefon töltőt az USB kábellel a képhez csatlakoztatjuk, majd egy finom mozdulattal a forgórészt tetszőleges irányban meglökjük. Áramszünet esetén ugyanígy kell eljárni. Ha áram alatt van de nem végez mozgást, az nem károsítja a mozgató egységet. Folyamatos működésre tervezve, napi 24 órában, áramfelvétele csekély.

Tisztítás: Száraz szemüvegtörlőt vagy azzal azonos anyagot szabad használni. A réz felület (forgórész) egy idő után patinásodik, oxidálódik, mattá válik. Ez természetes folyamat.

Karbantartás: A forgató egység karbantartást nem igényel, viszont annak csapágya érzékeny a nedvességre és a túlzott mennyiségű porra (pl.: lakásfelújításnál).

Garancia: Hibátlan működésre a vásárlástól számított egy év garanciát vállalok. A garancia helyszíne a műtermem. A garancia nem vonatkozik mechanikai sérülésre (pl.: tengely elgörbülése, stb.) és a tápegységre. A későbbiekben esetlegesen előforduló hibát térítés ellenében kijavítom. Várható élettartam több mint 15 év. (Otthonomban több készülék működik 15 éve.) A mobiltelefon töltő és az USB kábel nem a kép tartozéka.

Működés: A forgórészen lévő állandó mágnesek elhaladnak egy elektromágnes előtt, ami egy taszító impulzussal lendít egyet, így folyamatosan fenntartja a mozgást.

Mottó: A forgás, civilizációnk egyik fő alapköve, hasonlóan a tűzhöz. Míg a tűz folyamatosan veszít jelentőségéből, mind jobban kimarad életünkből, addig a forgás egyre nagyobb teret hódít. Jelen technikánk jelentős részéből nélkülözhetetlen. Sokan nem tudják, de ha valami okból megszűnne a fogás a világunkban, akkor civilizációnk összeomlana. Munkámmal a forgás előtt tisztelgek.